De prijs van opstalverzekering blijft stijgen, maar wat kun je zelf doen om het beste tarief te betalen voor deze polis?

Met de stijgende prijzen van zo’n beetje alles tegenwoordig, inclusief opstalverzekeringen, blijven huiseigenaren zoeken naar nieuwe en innovatieve manieren om te sparen. Er zijn een aantal kleine dingen die rond het huis kunnen worden gedaan om lagere huiseigenaarsverzekeringen binnen te halen en een van die kleine dingen is het bij de hand houden van brandblussers in huis.

Je moet meer doen om korting te krijgen op je opstalverzekering

Het is echter niet voldoende om één brandblusser in huis te hebben, want een huisbrand kan in elk gebied van uw huis voorkomen en u zult voorbereid moeten zijn op een brand in een bepaald gebied en het hebben van meerdere brandblussers verspreid over uw huis zal u hierop voorbereiden. Het is ook belangrijk om te weten dat wonen in de nabijheid van brandkranen of een brandweerkazerne u ook lagere premies kan opleveren op uw huiseigenaarsverzekering.

Hier zijn een paar andere tips om veilig te zijn tegen brand en een verzekering tegen hoge kosten.

o Verspreid rookmelders over uw huis en controleer regelmatig hun batterijen en bedrading.

o Blijf weg van het houden van rommel zoals stapels papier, dozen of boeken in de buurt van gebieden met hoge elektrische activiteit.

o Houd het gebied rond uw huis vrij van brandbare stoffen zoals brandhout en propaan.

o Overbelast de stopcontacten niet. Gebruik een overspanningsbeveiliging als dat nodig is.

o Update en controleer regelmatig de verwarming, koeling en elektrische systemen in uw huis.

o Zorg voor een schone open haard en schoorsteen.

o Rook niet in huis.

o Controleer regelmatig apparaten zoals kachel/oven, oven en droger.

Brandblussers en meer hulp besparen op opstalverzekeringen

Geloof ons niet op ons woord, praat vandaag nog met uw huiseigenaars-verzekeringsagent over hoe iets simpels als een brandblusser u kan besparen op zoiets kostbaars als een huiseigenaarsverzekering.