Wat is een life coach? En hoe kun je de beste uitkiezen als consument? Een blik in het verleden, en het heden voor lifecoaching

Als je op internet naar iets hebt gezocht, zul je op een gegeven moment meestal een site voor levenscoaches tegenkomen in je resultaten. Life Coaching is in de loop der jaren geëvolueerd en blijft veranderen en groeien – maar wat is life coaching, hoe kies je een life coach en waar moet je op letten?

Levenscoaching in het verleden:

Life Coaching is ongeveer 10 jaar geleden echt ontstaan, merkbaar. De meeste life coaching werd geadverteerd als Executive Coaching of Leadership Coaching en ze werden meestal ingehuurd door bedrijven voor personeels- of individuele training. Met het ontstaan van interne bedrijfstrainingsteams, verminderde de behoefte aan Executive Coaches en velen zochten andere gebieden om te blijven coachen. Sindsdien zijn er nu levenscoaches die coachen op elk gebied van het leven dat je maar kunt bedenken en nog wat. Veel levenscoaches zijn gespecialiseerd in een of twee belangrijke levensgebieden, maar velen coachen nog steeds op meerdere levensgebieden zoals Coachregio al jaren doet.

  • Oorspronkelijk waren life coaches mensen die een soort eerdere werkervaring hadden voordat ze coaching gingen doen. De meeste Executive Coaches kwamen uit het bedrijfsleven en konden als Executive Coach of Leiderschapscoach mooie inkomsten verdienen. Veel van deze Executive Coaches uit het verleden zijn in het huidige klimaat ook Client Attraction- of Marketing Coaches geworden en hun diensten worden nog steeds aan bedrijven geleverd, maar meestal aan kleine of individuele bedrijven of individuen.

Hoe gaat het nu met Life Coaching?

Een life coach is tegenwoordig heel gewoon, gemakkelijk te vinden en is geschikt voor bedrijven en particulieren en kan zo ongeveer alles worden genoemd. Tegenwoordig zijn er veel opleidingsscholen voor levenscoaches, maar er zijn enorme verschillen tussen de kwaliteit van het onderwijs dat studenten van school tot school krijgen. In feite zijn er geen vereiste onderwijsnormen die een life coach-school moet volgen / verstrekken en er is geen regulering van de lifecoach-industrie. Iedereen kan zichzelf een Life Coach noemen en een praktijk openen – koper pas op wordt een zeer serieuze zin om te onthouden. Er zijn nu een aantal professionele organisaties, zoals de International Coaching Federation, die als professionele lidmaatschapsorganisatie ijverig werkt aan het vaststellen van coachingstandaarden, life coach-schoolstandaarden en kijken naar soorten regelgeving die de industrie en consumenten ten goede kunnen komen.

Er zijn nu tussen de 10.000 en 20.000 levenscoaches die diensten verlenen aan klanten. Er zijn steeds meer mensen die een life coach willen worden. Veel mensen willen anderen helpen, maar velen denken dat ze enorm veel geld kunnen verdienen terwijl ze parttime thuis kunnen werken in hun pjs. Was het maar zo makkelijk. De wereld van vandaag met een webgebaseerd bedrijf en alles wat het met zich meebrengt, is erg ingewikkeld geworden en het is ook niet zo goedkoop in opstartkosten.

  • De meeste levenscoaches verdienen veel minder dan $ 20.000 per jaar omdat ze niet genoeg klanten hebben. Veel coaches falen omdat je iemand moet zijn die zijn eigen tijd kan indelen tijdens het thuiswerken. Wanneer je in een bedrijf werkt, biedt het structuur waarbinnen je werkt.
  • Thuis is er geen structuur behalve wat een persoon creëert en het is maar al te gemakkelijk om niet gestructureerd te zijn. Marketing is een groot deel van het dagelijks leven geworden voor life coaches, veel meer dan ooit tevoren en velen hebben marketing naar een ongelooflijk niveau van harde verkoop gebracht. Die ‘coaches’ die marketing- of start-upcoaching voor kleine bedrijven bieden, hebben een enorme, op inkomsten gebaseerde industrie gecreëerd, maar het heeft de afgelopen jaren ook een enorme concurrentie gekregen.