Waarom kan je zonne-energie makkelijk inzetten in je woning? Lees het hier door!

Zonne-energie is net zo aanpasbaar als elektriciteit die op een andere manier wordt opgewekt: Het kan worden gebruikt voor het verwarmen van water, het verwarmen of het koelen van lucht, enzovoort. Het kan worden opgenomen in het maken van ontwerp – een voordeel meer dan windturbines, bijvoorbeeld – en een zonne-energie programma is zeer laag in onderhoud. Bij de productie van de beslissing om “zonne-energie te gaan”, probeer de levenscyclus of de levensverwachting van het programma te bepalen voordat u koopt net zo mooi als de potentiële belastingvoordelen.

Zonne energie kan al een hoop schelen

Zonne-energiesystemen voor het verwarmen van afwaswater komen in aanmerking voor een federaal energiebesparingskrediet van 15%, plus een investeringskrediet van 10% voor bedrijven: een totale fiscale afschrijving van 25%. Toch moet u, zoals uw boekhouder zeker zal uitleggen, eerst het geld uitgeven om de uitgave te kunnen afschrijven of de korting te kunnen ontvangen. Meer informatie over zonne-energietechnologie vindt u op de website van de American Solar Energy Society, ases.org.

Windenergie kun je op verschillende manieren inzetten

Windenergie is een extra hernieuwbare energiebron, die elke boer met een windmolen al jaren kent. Een enkele, ouderwetse windmolen produceert 1 tot 5 kilowatt, net genoeg om water te pompen voor het vee of het huis, maar nieuwe technologie stelt de progressieve boer in staat om een bestaand pompprogramma te retrofitten om 300 tot 500 kilowatt te produceren – genoeg om het irrigatieprogramma van het huis van stroom te voorzien. Ze staan niet meer bekend als “windmolens”, maar als windtorens en windmolenparken.

Waarom kan windenergie alleen nog niet genoeg energie opwekken?

Wind biedt momenteel ongeveer één procent van de totale energiebehoefte van de wereld, maar het is een industrie met een mooie toekomst, die 20 tot 25 procent per jaar groeit. Duitsland en Spanje zijn de landen met het meeste windvermogen; de Verenigde Staten, Denemarken en India ronden de top vijf af, volgens de Globe Wind Power Conference.